Agape Agape

Missie

De Tweede Kans wil een win-win-win situatie creëren. De inwoners van Hellevoetsluis en omgeving krijgen de mogelijkheid om kwalitatieve artikelen aan te schaffen tegen een ‘kleine prijs’. Met de opbrengsten ondersteunt de Tweede Kans goede doelen. Zo werken we mee aan een duurzame en sociale samenleving!Visie

  • De Tweede Kans wil van betekenis zijn voor de minderbedeelden in de regio door het creëren van een verkooppunt en een sociale ontmoetingsplek, om daarmee een bijdrage te leveren aan de bestrijding van lokale armoede en eenzaamheid.
  • De Tweede Kans ondersteunt goede doelen met de opbrengst van de verkoop van de verkochte kleding en boeken.
  • De Tweede Kans wil hergebruik van goederen stimuleren en duurzaamheid bevorderen. Niet alleen minderbedeelden maar ieder die daar aan bij wil dragen is welkom.
  • De medewerkers van de Tweede Kans willen een ontmoetingsplek creëren en een luisterend oor bieden voor ieder die daar behoefte aan heeft.
  • Dit alles gedreven door Gods liefde voor de mensOntstaan

Vanuit het verlangen om meer in contact te komen met de plaatselijke bevolking en meer voor hen te kunnen betekenen is het idee ontstaan voor de Tweede Kans. In 1999 zijn we begonnen aan de Industriehaven in Hellevoetsluis, een multifunctionele ruimte van evangeliegemeente Agapè. Na elke opening moest alle kleding weer opgeruimd worden. Van 2003 tot 2005 werd er een stap vooruit gemaakt. De gemeente nam haar intrek in ‘De Veste’ aan de Oostzanddijk waar de Tweede Kans ook een permanente ruimte kon inrichten. Van 2005 tot 2014 maakten we een doorgroei mee: een eigen pand van 100 m2 aan de Westzanddijk. Een mooie plek aan de haven met etalage aan de straatkant. In 2014 gingen we op zoek naar een grotere (200 m2) en meer praktische ruimte die bovendien goedkoper was en in een levendiger winkelstraat lag. En zo kwamen we terecht op Rijksstraatweg 142bBijbeltekst van de dag